Farklı bir BPM Framework – Cordys BOP

Farklı üreticilerin BPM Ürünlerini incelediğimde, aklıma gelen ilk şu soru oluyor, “acaba Uygulama geliştirirken, tüm bu farklı yazılımları Süreç Yönetim sistemi ile nasıl entegre edebiliriz?  Genelde karşımıza bir Community veya Enterprise Çözümü çıkıyor ve bunu diğer gereksinimlere adapte ederken birçok sorunlarla karşılaşıyoruz. Örneğin her BPMS kendisine ait bir Veri tabanına sahip, bu anlamda ek bir Lisans maliyeti olabiliyor. Bazen de Müşteriler istenilen tüm uygulamaları tek bir Veri tabanı Sistemi (VTS) üzerinden çalıştırmak isteyebiliyorlar. Olmadı, Yazılım Mimarisi bazen .NET veya JAVA tabanlı olması gerekiyor, ama seçtiğiniz BPMS uyum sağlayabilir mi. En kötü kabus ise, BPM üretilen girdi ve çıktıları ancak kendi ara yüzlerinde doğru görüntülemesine ne dersiniz?

BPM odaklı tüm uygulamayı tek bir seminde geliştirmek isterseniz, Cordys BOP tam size göre olabilir

Cordys, İş Operasyonları Platformu, kısaca “Cordys BOP” olarak biliniyor ve yeni nesil İş süreçleri Yönetim (BPM) çözümüdür. Bu çözüm, kurumlara tasarım, yürütme, izleme, değiştirme ve sürekli iyileştirmeyi tek bir Zeminde (Platform) birleştiriyor. Bu çözüm, Kurumun tüm kritik iş süreçleri ve operasyonlarını destekleyecek şekilde tasarlanmış, İş ve Bilişim birimlerini ortak bir noktada birleştiriyor. En önemlisi mevcut sistemlerine entegrasyonu, temelde olan iş operasyonlarını çok uğraşmadan bazı yeniliklerle değiştirebiliyorsunuz. Küreselleşmenin getirdiği zorluklar, değişen iş ihtiyaçlarını hızlı ve esnek şekilde adapte olabilecek bir çözüm gerektiğinde, Cordys bunu size sağlar.

Çekirdek Bileşenleri

Yapı taşları bir dizi çok yönlü ve işlevsel anlamında Cordys BOP’un temel bileşenleri oluşturmakta dır. Bunların arasında en önemlileri şunlar sayabiliriz.

 

  • İş Süreçleri Yönetimi (BPM) – süreç otomasyonu ve süreç iyileştirme sağlamak araçlarından oluşuyor.
  • İş Etkinliği İzleme (BAM) – iş operasyonlarını içine derinlemesine fikir edinmek için bir dizi işlev ve izleme araçları geliştirilmiştir, böylece belirlemiş olduğunuz Anahtar Performans Göstergeleri (KPI) bir grafik ara-yüzü ile temsil edilmektedir.
  • Ayrıca, Cordys beraberinde zengin bir takım Araç ve teknolojileri beraberinde getiriyor. Birincisi,  Web 2.0 tabanlı bileşik web uygulamaları geliştirmeye olanak sağlayan Composite Application Framework (CAF). Cordys CAF, web tabanlı uygulamaları geliştirirken gerekli tüm araçları size sağlıyor,  Studio tarsında bir uygulamadır ve iş modelinizi sihirbaz (wizards) yardımıyla Kullanıcı ara yüzlerini ve Servisleri hızlıca şekil verebilirsiniz. Cordys CAF, sadece Web uygulamaları değil, aynı zamanda Mobil uygulamalarınızı geliştirmeye yardımcı olabiliyor. Servis Odaklı Mimari Matrisi [Service-oriented Architecture Grid], Master Data Management. Ayrıca, Kurallar Yönetimi [Rules Management], Vaka Yönetimi [Case Management], Veri Birleştirme [Data Unification] ve Ara-yüz Tasarım araçları [GUI Mashups] gibi hizmetler dâhil edilmiştir.

cordys_bop_modified

 

Cordys BOP, Birleştirici bir mimari model etrafında oluşturulmuş, bu yapı taşları kurumsal ihtiyaçlarınızı, kesintisiz, güvenilir ve yüksek performanslı tasarım sayesinde çok iyi bir çalıştırma ortamı sunmayı hedefliyor. Bu birleşik platformun özellikleri ve yetenekleri üç geniş operasyon bölümlerine ayrılmıştır – bütünüyle BPM, Servis Uygulamaları ve ortak Çalışma Alanı.

Cordys BOP Faydaları

Cordys BOP büyük kurumsal iş süreçlerinin yönetiminde ve iyileştirmede engellerin üstesinden yardımcı olur. Özetle, aşağıdaki avantajları sunar:

 

  • Hızlı geliştirme ve uygulama – iş operasyonlarında ki değişimlerine hızlı uyum sağlar ve yeni gelir getirilere fırsat tanır.
  • Tek bir platform – Entegre bir platform, hızlı geliştirme döngüleri ve ortak Çalışma Alanı verimliliği artırır.
  • Sürekli gelişme – BPM’in kapalı döngüsü içersinde Tasarım, yürütme, izleme, değişim ile kritik iş süreçlerini optimize edebilirsiniz.
  • İş ve BT arasındaki gerçek işbirliği  – daha büyük bir güvenle iş süreçleri üzerini eğilebilir ve BT ile ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde talep edebilmesini sağlar. Bu çözüm,  BT’nin daha esnek ve çevik olmalarını ve daha etkin iş taleplerini karşılayabilmesini sağlar.

 

Cordys BOP kullanarak, iş profesyonelleri kendi kurumsal işbirliği, yaratıcılığını, verimlilik ve üretkenliği teşvik edecek tam bir iş operasyonları ortamı oluşturabilirler. Basitçe söylemek gerekirse, bu süreçleri ve temel teknolojilerin tasarımı ve geliştirilmesinde işbirliği içinde olan farklı uzmanları için açık ve etkili bir ortam demektir. Aynı zamanda, etkinlikler ayrı farklı departmanlar, kullanıcılar ve sahipleri bir mantıksal ayırma gerektirmeden geliştirme sürecini güçlendirir.

 

[important]Daha fazla detay için Cordys Community kayıt olup ihtiyacınız olan kaynaklara ücretsiz ulaşabilirsiniz, ayrıca çok iyi bir Eğitim ve Dokümantasyona sahip olduklarını söylemekte fayda var. Yani öğrenirken kopmazsınız.[/important]