Alfresco DMS

Alfresco Genel Bilgiler

Alfresco açık kaynak kodlu lider kurumsal döküman içerik yönetim sistemidir. Alfresco da diğer döküman sistemleri gibi temel tüm ihtiyaçları karşılamaktadır. Genel kabul görmüş standartlara açıktır ve kullanıcı dostu arayüzü ile belgelerin yönetimi çok kolaydır. JPG, PNG, PDF, Doc, Xls ve OpenOffice gibi birçok tanınmış dosya tipini desteklemektedir.

Faydalar

Alfresco, kurumsal düzeyde döküman yönetimine yönelik tüm ihtiyaçları karşılar. Gerçek hayatta, örneğin bir gizli dökümanların bulunduğu bir arşivi gözönüne alırsak, arşivdeki görevlinin mutlaka hangi belgenin, kime gittiğini kayit altina almasi zorunludur. Arşiv görevlisi , arşivin yapısını avucunun içi gibi bilir. Tüm evraklar arşive girmeden önce belirli bir düzende katalog haline getirilmiş, kategorilere ayrılmış, indekslenmiştir.

Alfresco bir içerik yönetim sisteminde olması gereken özellikleri ve fazlasını sağlarken, kullanıcılarının kolay öğrenmesi ve kısa zamanda uygulamaya adapte olması amaçlanır. Genel olarak aşağıdaki döküman yönetimi özelliklerini sayabiliriz:

  • Sanal Dosya Sistemi (Virtual File System): Paylaşımlı sürücüleri ve disk bölümlerini bir bütün halinde kullanmamızı sağlar.
  • E-posta: E-posta sunucusuyla entegre olarak, uyarı ve bilgilendirme e-postaları atma.
  • Google tarzı arama: Google tarzı anahtar kelimeler ile arama  ve sonuç getirme.
  • Yahoo tarzı tarama: Otomatik üstbilgi, sınıflaması ve çıkarılması.
  • SmartSpaces: İşe dayalı, partik, belge paylaşım ortamı.
  • Belge yaşam döngüsü: Belgenin geçirdiği tüm aşamalarını takip edebiliyorsunuz..Kaynak: www.unibravo.com